Categorie├źn
Uncategorized

10 jaar stichting WIW

Op zaterdag 5 oktober was het groot feest. We hebben 10 jaar stichting WIW gevierd met veel mensen die betrokken zijn of waren bij het wonen bij WIW. De stichting WIW werd destijds opgericht om het wonen op de Rooische hoeve mogelijk te maken. Daar woonden de eerst 5 jaar in wisselende samenstelling 3 tot 5 mensen.
Omdat vanaf het begin duidelijk was dat de Rooische hoeve maar voor een periode van 5 jaar beschikbaar zou zijn, heeft de stichting steeds gericht op het mogelijk maken van wonen op een adres, waar dat wel uitzicht op continuïteit bood. Zo is in overleg met Wooninc, in de moeilijke periode rond de crisis op de woningmarkt, uiteindelijk een heel mooi resultaat geboekt, waardoor nu 10 appartementen op de Lakkerij beschikbaar zijn. Kortom, op 5 oktober konden we 10 jaar succes vieren!

10jaarwonen

Na een begin met koffie en thee en heel feestelijke cake en cupcakes, die door bewoners waren gemaakt, was er een korte toespraak en heeft onder andere de wethouder zorg van de gemeente Waalre gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een appartement te bezoeken van een van de bewoners. Een levendige receptie volgde.
Na vijf uur kwam A2 catering een mooi buffet opzetten en hebben bewoners en familie samen gezellig gegeten. Zo konden ook broers en zussen een keer kennismaken met de andere bewoners van de Lakkerij. Het was een geslaagde middag en we kunnen er weer tegen voor de komende 10 jaar.