Categorie├źn

Over de Rooische Hoeve

Stichting WIW projecten heeft in 2010 een begeleide woonvorm gerealiseerd in boerderij de Rooische Hoeve. Hier woonden tot 2015 5 jong-volwassenen met een lichte beperking op een eigen kamer met gedeeld sanitair. Het was een opstap naar het wonen in een eigen appartement, zoals dat sinds juni 2015 in Brabantiadorp mogelijk werd.
Deze stap naar meer zelfstandigheid is de kernvisie van WIW: maximaal zelfstandig wonen voor jong volwassenen en daarbij onderdeel uitmaken van de maatschappij. We verwachten dan ook van ouders en bewoners dat ze die visie onderschrijven en dat de bewoners zich zullen inzetten voor maximale zelfontplooiing door gebruik te maken van de hen passende begeleiding.
In de Rooische Hoeve was, naast de inzet van de door Amarant verleende zorg en begeleiding, ook veel inzet van de ouders nodig. Onderhoud van tuin en andere klussen in en rond het huis werden door betrokkenen zelf uitgevoerd. Ook de inrichting van de gemeenschappelijke ruimtes en natuurlijk die van de kamers is gebeurd op initiatief van bewoners en hun ouders/ verzorgers en door die betrokkenen. Dit maakte de Rooische Hoeve een thuis maar zeker geen tehuis. Dit kon alleen door de vrijwillige inzet van alle betrokkenen en door de steun van donateurs en sponsoren.

Vanaf juli 2015 is de Rooische hoeve weer verlaten door WIW. We hebben nu de beschikking over de 10 appartementen in Brabantia Dorp aan de Lakkerij. Hier zijn we op de zelfde basis met dezelfde inzet van ouders en begeleiding verder gegaan met het mogelijk maken dat onze jong-volwassenen zelfstandig deelnemen aan de maatschappij.