Categorieën
Uncategorized

Stichting WIW zoekt secretaris

WoonInitiatief Waalre (WIW) is een kleinschalig ouder(woon)initiatief voor volwassenen met een lichte verstandelijke beperking en/of autisme, die begeleid willen wonen. WIW is opgericht en wordt (op dit moment) bestuurd door enkele ouders van de bewoners. Het bestuur is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de zorg.

Wij zijn op zoek naar een secretaris die, naast taken zoals notuleren van bestuursvergaderingen en archiveren van bestanden, een bijdrage levert aan ons beleid. Het betreft een onbetaalde functie en vraagt beschikbaarheid voor onze maandelijkse bestuursvergaderingen en tussendoor voor afstemming over actuele kwesties.

Heb je affiniteit met onze doelgroep, onderschrijf je onze visie, heb je ervaring met het maken van verslagen en wil je een bijdrage leveren aan ons beleid via deelname aan ons bestuur, neem dan vooral contact op of kijk verder op deze website voor meer informatie over onze stichting en voor onze visie op zorg en begeleiding.

Heb je interesse neem dan vrijblijvend contact op met onze voorzitter:

Ellen van Sprang-Helmig via stichtingwiw@gmail.com of bel haar op nummer: 06 108 55 187.

NB Mocht je zelf geen interesse hebben maar wel iemand kennen die mogelijk wel belangstelling heeft, geef deze oproep dan s.v.p. door.

Categorieën
Uncategorized

Nieuwe bewoner gezocht

WoonInitiatief Waalre (WIW) is een ouderinitiatief voor volwassenen met een verstandelijke beperking en/of autisme. Er is een plek vrij voor een nieuwe bewoner aan de Lakkerij in Waalre.

Enkele van de criteria om toegelaten te worden zijn:

  • Een pgb met een passende indicatie: ZZP GGZ 1 W of ZZP VG3
  • Leeftijd tussen 22 en 35 jaar oud
  • Ouders/verwanten die bewust kiezen en zich daadwerkelijk willen inzetten voor een ouderinitiatief en onze visie onderschrijven

Voor alle criteria en de toelating kunt u de plaatsingsprocedure bekijken.

U kunt voor vragen of bij interesse contact opnemen met:

Jolanda van Bommel T 040 2122561

of via stichtingwiw@gmail.com

Categorieën
Uncategorized

Verbouwing gaat voorspoedig

Bij het eerst bericht kon je goed zien dat er alleen een ondersteuning was van het bovenste balkon omdat het onderste balkon was weggebroken. Ondertussen is er veel gedaan. Er is fundering aangebracht en een stalen balk die de beide balkons gaat dragen en die in het dak van de aanbouw komt is geplaatst. Alles keurig op schema!

Categorieën
Uncategorized

Lentewandeling WIW

Op zaterdag 13 april hebben we een lentewandeling gehouden voor bewoners, begeleiding en ouders. Het was een heel geslaagde wandeling in de buurt van Valkenswaard, afgesloten door een kopje koffie bij het oude wandelpark. Zo kan een mooie traditie ontstaan.

Categorieën
Uncategorized

De verbouwing is begonnen

Met het nodige graaf en breekwerk is de verbouwing van Lakkerij 2 gestart. Onze gezamenlijke ruimte wordt aan de achterkant uitgebouwd en daardoor bijna 2x zo groot. Maar dat is geen eenvoudig werkje.

Hier zat het balkon van de eerste etage en dat moest geheel weggebroken. Daarbij was het nodig om het bovenste balkon te blijven steunen en daarvoor is een H-balk neergelegd. Nu is er ruimte voor het dak van de aanbouw!

Categorieën
Uncategorized

Het begeleidingsteam op de creatieve tour

Het is leuk om te zien hoe het begeleidingsteam de creatieve kant verder ontwikkelt tijdens een teamactiviteit. Het is een kleurrijke voorstelling geworden! En dat ondanks het feit dat 2 teamleden op de foto ontbreken.

Categorieën
Uncategorized

Gezellig samen BBQ’en

Vrijdag 14 juli was het weer zo ver. De jaarlijkse BBQ rond het tijdstip dat we ooit begonnen met wonen aan de Lakkerij. Het is ieder jaar weer leuk om te zien hoe ouders, bewoners en team bijdragen aan de feestvreugde door salades en gerechten thuis te maken of ter plekke voor te bereiden.

De tafel staat dan vol met heerlijke salades en buiten ronkt de gas-BBQ onder de speklapjes en vegaspiesjes. Op een paar druppels na houden we het ook onhollands droog en dus staan en zitten er overal groepjes mensen gezellig te kletsen en te eten in de tuin.

Categorieën
Uncategorized

Afscheid van Karin Kantelberg

Karin heeft ruim 10 jaar voor WIW gewerkt, eerst op de Rooise hoeve en daarna aan de Lakkerij. Eerst alleen voor huishoudelijk werk als schoonmaken maar later was ze steeds meer betrokken bij het het voorbereiden en koken van de gezamenlijke maaltijden op de Lakkerij. Iedereen was het erover eens dat Karin echt goed en lekker kan koken en ze deed het altijd met veel plezier en toewijding.

Mede doordat Corona nog steeds voelbaar aanwezig is, is er bij het afscheid gekozen voor samen zijn in de tuin en in kleine groepjes. Daar bleek dat iedereen het werk van Karin erg waardeerde en mede daarom werd ze bedolven onder cadeaus. Het was heel gezellig en goed dat er ondanks Corona toch op zo’n manier afscheid kon worden genomen.

Allen bewoners, ouders en begeleiders willen Karin bedanken voor alles wat ze voor WIW heeft gedaan en we wensen haar veel plezier en succes bij haar nieuwe baan op het medisch KDV.

Categorieën
Uncategorized

Team van WIW

Het is al weer enige tijd geleden dat we een foto van ons team op de website hebben geplaatst. Er is veel veranderd sinds dien. We zijn van Amarant overgegaan naar Prisma/ Fittin en er zijn oude gezichten verdwenen en nieuwe bijgekomen. Tijd voor een nieuw plaatje.

Van links naar rechts: op de voorste rij: Merel, Erna en Harm, tussen de rijen in Lia en op de achterste rij: Paulette, José, Vera en Connie.
Categorieën
Uncategorized

WIW Feliciteert…

Bij het team van WIW hebben Merel en Jose hun certificaat Persoonlijk Begeleider gehaald. We feliciteren hen van harte daarmee. Goed om te zien dat er in een ouderinitiatief ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling van bewoners en ook van teamleden!