Categorieën
Uncategorized

Nieuwe bewoner gezocht

WoonInitiatief Waalre (WIW) is een ouderinitiatief voor volwassenen met een verstandelijke beperking en/of autisme. Er is een plek vrij voor een nieuwe bewoner aan de Lakkerij in Waalre.

Enkele van de criteria om toegelaten te worden zijn:

  • Een pgb met een passende indicatie: ZZP GGZ 1 W of ZZP VG3
  • Leeftijd tussen 22 en 35 jaar oud
  • Ouders/verwanten die bewust kiezen en zich daadwerkelijk willen inzetten voor een ouderinitiatief en onze visie onderschrijven

Voor alle criteria en de toelating kunt u de plaatsingsprocedure bekijken.

U kunt voor vragen of bij interesse contact opnemen met:

Jolanda van Bommel T 040 2122561

of via stichtingwiw@gmail.com

Categorieën
Uncategorized

Gezellig samen BBQ’en

Vrijdag 14 juli was het weer zo ver. De jaarlijkse BBQ rond het tijdstip dat we ooit begonnen met wonen aan de Lakkerij. Het is ieder jaar weer leuk om te zien hoe ouders, bewoners en team bijdragen aan de feestvreugde door salades en gerechten thuis te maken of ter plekke voor te bereiden.

De tafel staat dan vol met heerlijke salades en buiten ronkt de gas-BBQ onder de speklapjes en vegaspiesjes. Op een paar druppels na houden we het ook onhollands droog en dus staan en zitten er overal groepjes mensen gezellig te kletsen en te eten in de tuin.

Categorieën
Uncategorized

Afscheid van Karin Kantelberg

Karin heeft ruim 10 jaar voor WIW gewerkt, eerst op de Rooise hoeve en daarna aan de Lakkerij. Eerst alleen voor huishoudelijk werk als schoonmaken maar later was ze steeds meer betrokken bij het het voorbereiden en koken van de gezamenlijke maaltijden op de Lakkerij. Iedereen was het erover eens dat Karin echt goed en lekker kan koken en ze deed het altijd met veel plezier en toewijding.

Mede doordat Corona nog steeds voelbaar aanwezig is, is er bij het afscheid gekozen voor samen zijn in de tuin en in kleine groepjes. Daar bleek dat iedereen het werk van Karin erg waardeerde en mede daarom werd ze bedolven onder cadeaus. Het was heel gezellig en goed dat er ondanks Corona toch op zo’n manier afscheid kon worden genomen.

Allen bewoners, ouders en begeleiders willen Karin bedanken voor alles wat ze voor WIW heeft gedaan en we wensen haar veel plezier en succes bij haar nieuwe baan op het medisch KDV.

Categorieën
Uncategorized

Team van WIW

Het is al weer enige tijd geleden dat we een foto van ons team op de website hebben geplaatst. Er is veel veranderd sinds dien. We zijn van Amarant overgegaan naar Prisma/ Fittin en er zijn oude gezichten verdwenen en nieuwe bijgekomen. Tijd voor een nieuw plaatje.

Van links naar rechts: op de voorste rij: Merel, Erna en Harm, tussen de rijen in Lia en op de achterste rij: Paulette, José, Vera en Connie.
Categorieën
Uncategorized

WIW Feliciteert…

Bij het team van WIW hebben Merel en Jose hun certificaat Persoonlijk Begeleider gehaald. We feliciteren hen van harte daarmee. Goed om te zien dat er in een ouderinitiatief ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling van bewoners en ook van teamleden!

Categorieën
Uncategorized

Afscheid van Marjo Doensen

Op donderdag 11 november heeft WIW afscheid genomen van één van de medewerkers die het langste bij WIW betrokken was. Marjo werkte 12 jaar bij ons.

Marjo is begonnen toen WIW de eerste woonruimte realiseerde op de Rooische Hoeve. Ze kende daardoor alle bewoners al heel lang en was een vertrouwd aanspreekpunt in de begeleiding. Het feestelijke afscheid werd gevierd met bewoners, team en ouders.

Marjo werd toegesproken namens team en bestuur. Daarnaast hielden ook een tweetal bewoners een kort verhaal waarin ze herinneringen ophaalden.

Natuurlijk waren er ook cadeaus van ouders en namens bewoners en bestuur. Als laatste kreeg Marjo ook van de collega’s uit het team van iedereen een eetbaar geschenk, dat speciaal voor haar gebakken was. Hieronder zie je hoe de geschenken werden overhandigd.

WIW kijkt terug op een mooie periode waarin Marjo voor veel bewoners belangrijk is geweest. Ook binnen het team speelde ze een belangrijke rol doordat ze lange tijd teamcoördinator is geweest. We hopen dat Marjo in haar nieuwe baan bij Lunet Zorg een fijne werksfeer zal treffen en dat ze daar met veel plezier mag werken.

Categorieën
Uncategorized

Creativiteit blijft

Ook in de periode dat Covid minder belangrijk wordt en iedereen steeds meer kan doen buitenshuis blijven de goede dingen uit de covid-tijd op de Lakkerij. Zo is er pas weer een avondje gezellig samen gewerkt aan het beschilderen van T-shirts. Na afloop van die activiteit lagen de kunstwerken nog uit te rusten op het gras.

Categorieën
Uncategorized

afscheid van Jos van Warmerdam

Op 30 april hebben we afscheid genomen van een begeleider die al heel lang bij WIW werkte en die van haar pensioen mocht gaan genieten. Het was een ander afscheid dan we misschien hadden gewild, maar door te kijken naar wat wel kon bleek er toch veel mogelijk. De middag begon met een wandeltocht door de omgeving waarbij er hier en daar verrassingen waren opgesteld. Een cadeautje en een drankje mochten niet ontbreken.

Daarna was er op de Lakkerij ruimte gemaakt om oud collega’s en bewoners te spreken en te laten spreken, waarbij de 1,5m goed kon worden gehandhaafd.

Als afsluiting was er een maaltijd geregeld die de bewoners overal konden opeten en die door een deel van de aanwezigen in de tuin genuttigd werd. Jos kreeg van collega’s, ouders en bewoners ook een filmpje aangeboden waarin afzonderlijke wensen aan elkaar waren gemonteerd.

Categorieën
Uncategorized

Tuinieren op de vierkante meter

Overal is er nu activiteit in de lente. Alles gaat groeien. Het onderhoud van de tuin komt weer op stoom. En dan komt ook een grote supermarkt nog met allerlei planten voor in de moestuin. En wat doe je dan? Gewoon een moestuin beginnen!

Eerst klein beginnen en dan natuurlijk hopen dat er kleine sprietjes boven de grond komen, hopelijk veel plantjes uitplanten en dan .. eet smakelijk!

Categorieën
Uncategorized

Veel leuke activiteiten op de Lakkerij

Hoewel het voor iedereen lastig is dat je buiten nog weinig mag doen geeft ook Corona ook mogelijkheden voor leuke gezamenlijke activiteiten. Een van de dingen die regelmatig voor herhaling vatbaar blijkt is het maken van Tapas die vervolgens door de bewoners ook weer worden opgegeten. En, zeg nou zelf, als je ziet hoe prachtig dit er uit ziet, wie zou dan niet even mee willen eten?