Categorieën
Uncategorized

Alle apartementen nu verhuurd, wel ruimte op de wachtlijst

Op dit moment zijn alle appartementen voor begeleid wonen van jong volwassenen met Autisme of een lichte verstandelijke beperking  in het gebouw aan de Lakkerij in Aalst-Waalre verhuurd. Dit betekent dat we niet meer per direct nieuwe bewoners kunnen plaatsen. Wel is er nog ruimte op de wachtlijst, waarbij u in aanmerking komt voor een appartement wanneer een van de huidige bewoners doorstroomt.

40eweek2

In het gebouw zijn 7 appartementen van 56 vierkante meter aanwezig op de begane grond en de eerste verdieping. Op de tweede verdieping zijn nog 3 appartementen aanwezig  die, ter compensatie van het schuine dak, een iets groter vloeroppervlak hebben. Alle appartementen hebben  een keuken, aparte slaap en woonkamer en een eigen badkamer. Daarnaast is er  een gezamenlijke ruimte waarin de begeleiding een kantoor heeft, er door bewoners wordt gekookt voor mensen die daaraan meedoen en waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Een ruime tuin met een een prieel maakt, dat ook in de zomer het er goed toeven is.

Geïnteresseerden moeten een passende zorgvraag hebben, passen binnen de bewonersgroep en voldoen aan de voorwaarden zoals vastgelegd in de plaatsingsprocedure van WIW. De plaatsingsprocedure kunt u hier inzien. Een passende indicatie, d.w.z. Beschermd Wonen voor de WMO of een ZZP VG3 op basis van de Wlz is ook een voorwaarde voor plaatsing. Daarnaast verwachten we, om de continuiteit van het ouderinitiatief te kunnen waarborgen, ook betrokkenheid van ouders of andere familieleden, die zich voor WIW willen inzetten.

Meer informatie over WIW en het opnemen van contact vindt u onder het kopje ” Over WIW” op deze website.